20 september 2021
20:00

Sollentuna FK

Referat: Djurgårdens IF FF - Sollentuna FK

Lagen delade på poängen efter ytterligare en jämn och tät match i Stockholmsserien. Idag mönstrade vi nästan hela Djurgårdsfamiljen eftersom vi fick förstärkning av Wilma från FA17 i målet och från Mirre, Elsa och Maja från FA19. Tjejerna började matchen optimistiskt och satte viss press på Sollentuna i inledningen. Det var dock ganska jämnt spelmässigt även om Sollentuna hade flera farliga hörnor och dessutom skapade halvlekens absolut vassaste chans, ett friläge som Wilma avvärjde med en fantastisk benparad. Andra halvlek inleddes ungefär som den första, dvs. med ett visst inledande spelövertag för Djurgården. I den nionde minuten av andra halvlek fick Elin H bollen högt upp i banan och släppte ut den till en framstormande Lollo som drev förbi sin försvarare på högerkanten och slog ett perfekt inlägg som Elin mötte med pannan och styrde in ledningsmålet, 1-0 och ordnade ny glasstest. Målet gav energi och tjejerna var framme i ett par fina lägen, bl a efter en hörna. Snart jämnades dock spelet ut och Sollentuna hade ett mycket farlig chans men skottet smet precis utanför stolpen. I den 28e minuten av andra halvleken tvingades dock Wilma kapitulera sedan vi inte riktigt lyckades få undan en hörna och en Sollentunaspelare fick fritt läge och kunde rulla in kvitteringen. Sollentuna hade sedan ytterligare ett friläge men Wilma plockade närskottet genom en strålande reflexräddning. Tjejerna lyckades skapa ytterligare ett par halvchanser men några fler mål blev det inte. Tack alla tjejer för ett mycket starkt lagarbete och fina kämpainsatser och ett extra tack till FA19-tjejerna och till dagens poängräddare Wilma som svarade för en fenomenal insats mellan stolparna.